Wolletjes voor je kleintje!

Wolletjes voor je kleintje!

Voor je kleintje een wollen onderlegger, dekentje of wollen rompertje. Allemaal wollen producten die al heel erg lang gebruikt worden, maar waarom is wol eigenlijk zo geweldig?

Onze wolproducten zijn handgemaakt, natuurlijk, huidvriendelijk, warm maar ademend, zacht en uiterst comfortabel

Wollen onderlegger geschikt voor elk seizoen

Een wollen onderlegger voor de wieg is comfortabel, prettig aanvoelend, warm en een gezond product. De Merino wol waarvan onze producten zijn gemaakt, leeft en reageert op veranderende omgevingstemperaturen. Het krimpt bij lage temperaturen (isoleert kou en warmt dus op).  Zet uit in warmte (waardoor het lichaam niet oververhit raakt). Het heeft ook het vermogen om vocht op te nemen zodat je kindje niet gaat zweten. Dankzij deze eigenschappen zijn de wollen onderleggers geschikt voor elk seizoen. Bovendien hebben wollen onderleggers gezondheidseigenschappen. Ze hopen geen stof op en neutraliseren schadelijke positieve ionen die vermoeidheid, hoofdpijn of overmatige prikkelbaarheid kunnen veroorzaken.

Hoe was je je wolletje:

Onze wollen onderleggers kunnen in de wasmachine worden gewassen met een wol programma op lage temperatuur. Niet centrifugeren of drogen in de droger.
Wij vinden het echter beter om het met de hand op 30 graden te wassen om er zeker van te zijn dat geen enkele wasmachine de producten beschadigt. In warm water met wolwasmiddelen laten weken en plat laten drogen. Er is een heel artikel te vinden op de woolmark website waar het wassen van wolproducten beschreven staat.

Onze onderleggers

Deze 100% Merino wollen onderleggers zijn handgemaakt, met respect voor dier en milieu. Alle wol komt bij kleine boerderijen vandaan waar de schapen vrij rond kunnen lopen. Dus geen massa productie en alle wol is mulesing free.

 

Terug naar blog