Holztiger, Houten dieren

Holztiger, Houten dieren

De meeste eerste woordjes naast papa of mama is toch wel ‘Boe!’. Ik denk dat elke ouder wel eens aan zijn kleintje vraagt; ‘Wat doet de koe?’ Of een ander dierengeluid en ja, ook ik heb dit gevraagd toen ze kleiner waren.

Houten dieren zijn voor elk kind nuttig om mee te spelen, van jong tot oud.

Veel speelgoed, voornamelijk plastic speelgoed wat te koop is geeft kinderen duidelijk aan waar en hoe ze het moeten gebruiken. Er is vaak maar één druk op een knop nodig en er komt geluid uit. Na een tijdje hoor je de brandweer een vreemd geluid maken, jahoor de batterijen moeten vervangen worden. Op dit soort speelgoed is je kindje vaak snel uitgekeken, want de fantasie hoeft niet gebruikt te worden. Dit soort speelgoed remt de vindingrijkheid af, iets wat juist belangrijk is. Door te spelen met fantasie ontdekt je kind mogelijkheden en oplossingen.

De houten dieren van Holztiger maken geen geluid, kan niet open of dicht en er zit niks in wat rammelt. Ze zijn ook bijna niet kapot te maken. Deze houten dierenfiguren zijn heel mooi basis speelgoed, waarmee je kunt spelen, stapelen en goed te combineren met ander speelgoed, zoals houten blokken.

Kinderen en dieren blijken een goede combinatie te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen meer interesse hebben in een dier dan in speelgoed. Vandaar dat een middagje dierentuin of kinderboerderij vaak een geslaagd plan is.

 

Speelgoed dieren prikkelen de verbeelding van je kleintje. Ze kunnen al op hele jonge leeftijd veel leren over de natuur en ontwikkelen hun eigen inlevingsvermogen, emoties en vriendschap. Daarnaast helpen ze bij het creatief denken van kinderen.

De dieren van Holztiger brengen de creativiteit en het verbeeldingsvermogen tot leven. Ze zijn goed van formaat voor de kleinere handjes, zodat de fijne motoriek verder ontwikkelt door het grijpen. De dieren zien er leuk uit, dit helpt voor het ontwikkelen van de observatievaardigheden. Je kindje begint met leren hoe dieren eruit zien. Is je kindje wat ouder, dan is het leuk om er vragen mee te beantwoorden; ‘Waar komt de giraf vandaan?’ Door de realistische uitstraling van de Holztiger dieren krijgen kinderen een goed beeld van uiterlijke kenmerken en worden kinderen ook meer bewust van de natuur om hen heen. Je kind leert ook wat de natuur te bieden heeft, doordat de dieren van natuurlijk materiaal zijn gemaakt.

De houten dieren zijn duurzaam in gebruik, ze zijn namelijk bijna niet kapot te krijgen. Hierdoor is het speelgoed dat van generatie op generatie kan worden doorgegeven. De dieren van hout zijn tijdloos, een olifant ziet er een generatie later toch echt nog hetzelfde uit.

De houten dieren van Holztiger worden gemaakt van esdoorn of beukenhout en dit gebeurd met de hand. De hoeken worden mooi afgerond en de dieren van hout zijn van een fijne dikte, zodat ze prettig zijn om vast te houden. Daarna worden ze ook weer met de hand geschilderd met een niet giftige verf op waterbasis.

Deze mooie houten dieren zijn ook geweldig in een baby-, kinderkamer Hout is een prachtig materiaal dat eigenlijk bij elke interieur past of het nu industrieel, scandinavisch of landelijk is. Dus word er even niet mee gespeeld, staat het ook nog eens heel leuk!

Terug naar blog